του τύπου…

ειδήσεις, κριτικές, επικαιρότητα και άλλα...


******************************************************


"…Στον ελληνισμό, μετέχει κάποιος εθελουσίως. Είναι τιμή και ευθύνη η ελληνική ταυτότητα. Η ελληνικότητα δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται και αποδεικνύεται με αγώνες, θυσίες και ήθος. Πρόκειται για θεϊκό χάρισμα και όχι για καταναγκασμό. Ο ελληνισμός κανέναν δεν παρακαλάει.

Όποιος δεν θέλει να είναι Έλληνας, κακό του κεφαλιού του. Ας αρκεσθεί στη μίζερη και ελεεινή σκοπιανή ιδιότητα ή ας παραμείνει στην πνευματική αναξιοπρέπεια του κακώς εννοούμενου τοπικισμού και της γκρίνιας για τα κονδύλια. Αυτά δεν τα λέω για να δικαιολογήσω την κρατική απραξία, ούτε για να εθελοτυφλούμε μπροστά στον κίνδυνο από τη διείσδυση των πρακτόρων. Χρειάζεται συνεχής άμυνα και αντίσταση. Αλλά συγχρόνως δεν πρέπει να αποδίδουμε στους αργυρώνητους κομιτατζήδες καμιά ιδιότητα φοβερού και τρομερού μαζικού κινήματος αφελληνισμού. Εάν σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, οι πρακτορίσκοι πιθανότατα θα εξαφανισθούν μία για πάντα. Θα τους καταπιεί η ίδια η Ιστορία…"

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Πάγκαλος ασχημονών...


 

Από τον εξαιρετικό κυπριακό ιστότοπο ‘Εμπροσθοφύλακας’ ένας ιδιαίτερα εύστοχος σχολιασμός για τον γραφικό και εξ ίσου επικίνδυνο κ. Πάγκαλο.
ΔΕΕ

«Πάγκαλος: Νιώθω εθνική ντροπή για την «φανταστική» τουρκική απειλή!»
17 Μάη 2010 Συντακτική Ομάδα

Ξαναχτύπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνοντας στο Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ [ ΑΝΤ1 15/05/2010 ] ότι η δουλειά μερικών διπλωματών είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές», «Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται (…) για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά.»
Αν και ο κ.Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει σε μεγαλοστομίες [ ΑLTER 03/04/2008 ] , παλλικαρισμούς [ ΕΘΝΟΣ, 26/02/2010] , άστοχες, άχρηστες και επικίνδυνες [ ΕΡΤ 25/01/2008 ] δηλώσεις, και γενικά είναι πασίγνωστο πως πάσχει από έλλειψη σοβαρότητος αφού αλλάζει απόψεις κατά το δοκούν, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Ξαφνικά, αυτός που κάποτε:
- Κατηγορούσε τους τούρκους ότι επιδεικνύουν «ιδιάζουσα θρασύτητα» στο θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης και δήλωνε (ορθώς) ότι η ελληνική τακτική της καλής συμπεριφοράς προς την Τουρκία δεν έχει αποδώσει ποτέ και πουθενά [ in.gr 16/11/2000 ] επιτιθέμενος έτσι στα θεμέλια της τότε Εξωτερικής πολιτικής Σημίτη-Παπανδρέου η οποία ακολουθείται πιστά σήμερα από το δίδυμο Παπανδρέου-Δρούτσα, και την οποία μετέπειτα ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί και ο Θ. Πάγκαλος,
- Επιτίθετο στον νυν πρωθυπουργό και τότε ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου για μια δήλωση [ in.gr 13/12/2000 ] του τελευταίου ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να νιώθει πια περικυκλωμένη στο Αιγαίο». Σημειώνεται εδώ πως αυτή η προ δεκαετίας δήλωση από τον Γ. Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ, σήμερα με την επίσκεψη Ερντογάν με τον Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργό και τον Θ. Πάγκαλο να τον υπηρετεί πλέον πιστά, υλοποιείται.
- Απειλούσε την Τουρκία ότι θα κλείσει το προξενείο της Κομοτηνής [ Τα Νέα της Ροδόπης 25/10/2010 ] εάν αυτό συνέχιζε τις ανατρεπτικές του δραστηριότητες στην Θράκη, και που αποκαλούσε επικίνδυνη την υποτιθέμενη «ασφαλή διέλευση» της τουρκικής κορβέτας που έφτασε ως το Σούνιο τον περασμένο Μάρτη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι διενέργησε και έρευνες χωρίς τις σχετικές άδειες.
Αυτός ο ίδιος σήμερα αποκαλεί φανταστική απειλή την Τουρκία και εθνική ντροπή τον εξοπλισμό της Ελλάδος!
Εκτός του ότι αυτή η αστάθεια στις δηλώσεις του και ο βίαιος και χονδροειδέστατος τρόπος με τις οποίες τις κάνει είναι δείγμα του ανύπαρκτου πολιτικού ήθους ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της αισχρής πολιτικής νοοτροπίας του, βασισμένη στο ατομικό συμφέρον και το ψεύδος, αυτές οι δηλώσεις είναι επικίνδυνες και προσβλητικές.
Ακολουθώντας πιστά του συναδέλφους του, κ. Χρυσοχοϊδη και κ.Βενιζέλο [ Εμπροσθοφύλακας 07/05/2010] , κάτι που δεν μας αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης ότι πρόκειται για διαταγή του πρωθυπουργού ο συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς, ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε αόριστα στους διπλωμάτες, δηλαδή σε αυτούς που υποτίθεται προωθούν σε πρακτικό επίπεδο τα εθνικά μας συμφέροντα στις χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα αποκάλεσε «φανταστική» την τουρκική απειλή, κάτι που σε πολιτικούς όρους μεταφράζεται σαν ολική υποχώρηση στα εθνικά θέματα, αν όχι αναγνώριση ανυπαρξίας αυτών (αφού προφανώς δημιουργούνται τεχνητά!), και αποκάλεσε εθνική ντροπή την αγορά εξοπλισμών κάτι που μεταφράζεται ως πλήρης αχρήστευση των ενόπλων δυνάμεών μας!
Φυσικά και εγείρονται κάποια ερωτήματα μετά από αυτήν την σκανδαλώδη, δουλική και αντεθνική τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου:
- Άραγε οι πιλότοι μας που πέθαναν πάνω από το Αιγαίο αναχαιτίζοντας τους Τούρκους [ ALTER, 'ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ', 20/05/2009 ] , αντιμετώπιζαν μια φανταστική απειλή; Τι θα έλεγε στους γονείς αυτών των παιδιών που έπεσαν νεκροί αντιμετωπίζοντας μια «φανταστική απειλή»;
-Άραγε οι τούρκοι που έχουν δρομολογήσει έναν κολοσσιαίο μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα μυθικού κόστους, την ίδια ώρα που η Ελλάδα αυτό-αφοπλίζεται [ Defence Net 10/05/2010 ] νιώθουν εθνική ντροπή; Να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο και τον κάθε υπηρέτη της σημερινής πολιτικής υποταγής, οι ετήσιες, γιγάντιες και πολυέξοδες διακλαδικές ασκήσεις ΕΦΕΣ εναντίον ποιου εχθρού στρέφονται; Εναντίον ποιας χώρας στρέφονται αυτές οι γιγάντιες αεραποβατικές ασκήσεις;
- Ο κ. Πάγκαλος που είναι δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου, μέλος του κόμματος εξουσίας που κυβέρνησε το περισσότερο κατά την μεταπολίτευση, που κατείχε θέσεις-κλειδιά και ιδιαίτερα το ΥΠΕΞ, δεν γνωρίζει ότι ο στρατός και ο εξοπλισμός είναι μια βασική παράμετρος της εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας, και δη μιας χώρας σαν την Ελλάδα με ασταθείς και επιθετικούς γείτονες; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει αυτή την βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής ένας πρώην ΥΠΕΞ, όταν αυτό το γνωρίζει ένας πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων; Φαίνεται πως κατά την γνώμη του αποτελεί εθνική ντροπή να δίνεις στην Ελληνική εξωτερική πολιτική ένα πλεονέκτημα και ένα μοχλό πίεσης… Μένει να μας διευκρινίσει για ποιο έθνος μιλάει διότι προφανώς δεν πρόκειται για Ελληνική εθνική ντροπή αυτή που νιώθει!
-Αυτοί οι «ικανοί» διπλωμάτες που «δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές» ποιοι είναι; Εάν πρόκειται για ξένους διπλωμάτες, είναι τόσο ανίσχυρη και ανίκανη η ελλαδική πολιτική ηγεσία ώστε να μην μπορεί να αποτρέψει επί δεκαετίες την επιρροή ξένων κακοπροαίρετων διπλωματών οι οποίοι επιθυμούν για άγνωστους λόγους ελληνοτουρκική ένταση; Εάν πρόκειται για Έλληνες διπλωμάτες, πως είναι δυνατόν να έχουν τόσο ισχύ ώστε να δρουν ανεξέλεγκτα και να καθορίζουν μόνοι τους την εξωτερική πολιτική της χώρας; Δεν έχουν περάσει από τις εξετάσεις του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος; Πριν σταλθούν στα κατά τόπους πόστα τους, δεν έχουν δώσει διαπιστευτήρια; Το ΥΠΕΞ είναι ανίκανο να τους δώσει διαταγές και αυτές να εκτελεστούν από τα εκτελεστικά όργανά του, δηλαδή τους διπλωμάτες; Εάν κάποιος διπλωμάτης δεν εκτελεί διαταγή και προσπαθεί (πράγμα μάλλον απίθανο) να διεξάγει ένα είδος «ατομικής» εξωτερικής πολιτικής (διότι με τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, περί αυτού πρόκειται) το ΥΠΕΞ γιατί δεν έχει την δυνατότητα να τους ανακαλέσει και να τους εκδιώξει από το Σώμα;
Τα ερωτήματα είναι ατελείωτα, ειδικά ότι δημιουργούνται από δηλώσεις ατόμου που διετέλεσε ΥΠΕΞ, και φυσικά μάλλον δεν έχουν απάντηση σε μία χώρα όπου ο πολιτικός ορθολογισμός, δηλαδή ο πολιτικός κόσμος στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, δεν υπάρχει.
Το ολοφάνερο όμως, είναι ότι μετά τις αήθεις και αισχρές επιθέσεις σε αστυνομία και στρατό, δηλαδή στους εγγυητές της ασφάλειας της χώρας, από την ίδια την πολιτική τους ηγεσία γίνεται ξεκάθαρος ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης: Η πολιτική αστάθεια και η κοινωνική αναταραχή, η βία και η τρομοκρατία εις βάρος των Ελλήνων κρατικών λειτουργών, ένστολων ή μη, έτσι ώστε η λεηλασία της χώρας και η πολιτική υποταγή να συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Ο Θ. Πάγκαλος έρχεται να προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στην πολιτική αυτή, βάζοντας στο στόχαστρο τα τελευταία φιλότιμα στελέχη που έχουν απομείνει στο διπλωματικό σώμα, και στέλνοντας παράλληλα το σαφές μήνυμα στους εν ενεργεία διπλωμάτες να μην προβαίνουν πια στο αυτονόητο, δηλαδή στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδος και στην αναφορά κινδύνων και δράσεων βλαβερές για τα εθνικά συμφέροντα, υπό τον κίνδυνο δίωξης από την ίδια τους την πολιτική ηγεσία.

Πηγή: http://hellenicinterest.blogspot.com/2010/05/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου