του τύπου…

ειδήσεις, κριτικές, επικαιρότητα και άλλα...


******************************************************


"…Στον ελληνισμό, μετέχει κάποιος εθελουσίως. Είναι τιμή και ευθύνη η ελληνική ταυτότητα. Η ελληνικότητα δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται και αποδεικνύεται με αγώνες, θυσίες και ήθος. Πρόκειται για θεϊκό χάρισμα και όχι για καταναγκασμό. Ο ελληνισμός κανέναν δεν παρακαλάει.

Όποιος δεν θέλει να είναι Έλληνας, κακό του κεφαλιού του. Ας αρκεσθεί στη μίζερη και ελεεινή σκοπιανή ιδιότητα ή ας παραμείνει στην πνευματική αναξιοπρέπεια του κακώς εννοούμενου τοπικισμού και της γκρίνιας για τα κονδύλια. Αυτά δεν τα λέω για να δικαιολογήσω την κρατική απραξία, ούτε για να εθελοτυφλούμε μπροστά στον κίνδυνο από τη διείσδυση των πρακτόρων. Χρειάζεται συνεχής άμυνα και αντίσταση. Αλλά συγχρόνως δεν πρέπει να αποδίδουμε στους αργυρώνητους κομιτατζήδες καμιά ιδιότητα φοβερού και τρομερού μαζικού κινήματος αφελληνισμού. Εάν σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, οι πρακτορίσκοι πιθανότατα θα εξαφανισθούν μία για πάντα. Θα τους καταπιεί η ίδια η Ιστορία…"

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Ψευτο-μακεδόνες

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ Νικολάι Μλαντένωφ

Βούλγαρος ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα»


Στις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί ο Βούλγαρος υπουργός εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, τα Σκόπια και τα μέσα ενημέρωσης της πΓΔΜ αναφέρονται στις προθέσεις και στις σκέψεις του βούλγαρου πολιτικού. Βασικό ζήτημα της επίσκεψής του αποτελεί το περιεχόμενο της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.Στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, όπως αναφέρει η σκοπιανή "Σίτελ", είχε δηλώσει ότι η Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν σοβαρά εμπόδια στην επίτευξη της συμφωνία αυτής.
«Οι δύο χώρες θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στην πραγματικότητα, να παραβλέψουν τις αναφορές του Τύπου και να υπογράψουν τη συμφωνία. Οι σχέσεις των δύο χωρών επισκιάζονται από τοποθετήσεις των μέσων ενημέρωσης και όχι των πολιτικών», δήλωσε ο Νικολάι Μλαντένοφ.Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι σχετίζονται με ομάδες σκοπιανών μεταναστών, για τη «μακεδονική» μειονότητα της Βουλγαρίας, ο Βούλγαρος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η επίσημη πολιτική της Βουλγαρίας είναι να αναγνωρίζει τα δικαιώματα του ατόμου και όχι συλλογικά δικαιώματα. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής», είπε χαρακτηριστικά ο Μλαντένοφ, «δεν αναγνωρίζουμε μειονότητες στην Βουλγαρία. Η νομική βάση του συστήματός μας αναγνωρίζει τα ατομικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τίθεται συχνά το ερώτημα της ‘μακεδονικής μειονότητας’ και τίθεται αυτό το ζήτημα όταν κάποιος επιδιώκει να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών. Οι δύο χώρες ας εστιάσουν την προσοχή τους στις σημερινές σχέσεις τους και όχι στα ιστορικά ερωτήματα.


Πηγή: http://ethnologic.blogspot.com/2010/05/blog-post_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου