του τύπου…

ειδήσεις, κριτικές, επικαιρότητα και άλλα...


******************************************************


"…Στον ελληνισμό, μετέχει κάποιος εθελουσίως. Είναι τιμή και ευθύνη η ελληνική ταυτότητα. Η ελληνικότητα δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται και αποδεικνύεται με αγώνες, θυσίες και ήθος. Πρόκειται για θεϊκό χάρισμα και όχι για καταναγκασμό. Ο ελληνισμός κανέναν δεν παρακαλάει.

Όποιος δεν θέλει να είναι Έλληνας, κακό του κεφαλιού του. Ας αρκεσθεί στη μίζερη και ελεεινή σκοπιανή ιδιότητα ή ας παραμείνει στην πνευματική αναξιοπρέπεια του κακώς εννοούμενου τοπικισμού και της γκρίνιας για τα κονδύλια. Αυτά δεν τα λέω για να δικαιολογήσω την κρατική απραξία, ούτε για να εθελοτυφλούμε μπροστά στον κίνδυνο από τη διείσδυση των πρακτόρων. Χρειάζεται συνεχής άμυνα και αντίσταση. Αλλά συγχρόνως δεν πρέπει να αποδίδουμε στους αργυρώνητους κομιτατζήδες καμιά ιδιότητα φοβερού και τρομερού μαζικού κινήματος αφελληνισμού. Εάν σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, οι πρακτορίσκοι πιθανότατα θα εξαφανισθούν μία για πάντα. Θα τους καταπιεί η ίδια η Ιστορία…"





Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κατάντια...


Ο Μίκης Θεοδωράκης υποδέχεται τον Ερντογάν στο σπίτι του

Ανταπόκριση της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης
"ΤRT-Φωνή της Τουρκίας"

Επίσκεψη Erdoğan στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

Ο γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης υποδέχτηκε στο σπίτι του τα πρωθυπουργικά ζεύγη της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, επισκέφθηκε τον γνωστό Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Χθες το βράδυ, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών του Φόρουμ Τούρκων και Ελλήνων Επιχειρηματιών, ο Πρωθυπουργός Erdoğan μαζί με τη σύζυγό του Emine και τον ομόλογό του, πήγαν στο σπίτι του Θεοδωράκη.
Ο μουσικοσυνθέτης γνωστός στο τουρκικό κοινό με τις κοινές συναυλίες που έδωσε μαζί με τον Zülfü Livaneli δήλωσε πως τον τιμά η παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού στο σπίτι του. Ο Θεοδωράκης δώρισε στον Erdoğan δύο CD, το ένα με τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και ένα δικό του. Διατύπωσε την επιθυμία του για μια νέα συναυλία με τον Livaneli στον Αρχαίο Θέατρο της Εφέσσου (Efes) και ο Recep Tayyip Erdoğan τον διαβεβαίωσε πως θα προσφέρει την κάθε δυνατή υποστήριξη.

Σχόλια στο Διαδίκτυο
Ελπίζω να μην είμαι ο μοναδικός, που τη μεγαλύτερη ντροπή κι απογοήτευση αυτές τις μέρες την ένοιωσε βλέποντας την εικόνα ενός, μέχρι πρότινως ηρωοποιημένου "πατριώτη" Θεοδωράκη, που μας είχε πείσει ότι είχε μετανοιώσει για τα φιλοτουρκικά του ΄'90, με χαμόγελο ως τα αυτιά να ανταποκρίνεται στα εγκώμια του νεο-σουλτάνου και του νεο-μαλακοδραγουμάνου. Σα προξενητής σε ομοφιλοφυλική συνεύρεση έμοιαζε κρατώντας κι ενώνοντας τα χεράκια του μπινέ και του κίναιδου, αμφότεροι μουστακαλήδες τύπου Φρέντυ Μέρκουρη, με το ρομαντικό φόντο της Ακρόπολης στο βάθος. ΑΙΣΧΟΣ ΜΙΚΗ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΗΚΑΜΕ...
Ν.Κ.

Θα συμφωνήσω πλήρως με την τοποθέτησή σου αγαπητέ. Είχα πιστέψει ότι ο ΜΘ είχε αναλάβει να διαδραματίσει έναν ιστορικό ρόλο αυτήν την εποχή και τελικά ξεπουλήθηκε για τα φώτα της δημοσιότητας και για μια συναυλία με τον Λιβανελί! Είναι θλιβερό και απογοητευτικό για όλους μας. Τι να πω! Κατάντια...
McGreek


Αλλά για μένα υπάρχει και χειρότερο Αίσχος:
Μίκη Θεοδωράκη, είσαι πολύ μικρός για να χρησιμοποιήσεις την Ακρόπολη σαν ντεκόρ. Και όλοι οι εικονιζόμενοι στην φωτογραφία που κάνατε την Ακρόπολη ντεκοράκι στο βάθος φόντο, είστε ένα μάτσο απολίτιστοι, αρχομανείς αλαζόνες. Και βλάκες γιατί δεν έχετε την στοιχειώδη ευφυΐα για να καταλάβετε ότι το μοναδικό Αιώνιο, Ωραίο και Αληθινό σε αυτήν τη φωτογραφία είναι η Ακρόπολη.
Εσείς είστε απλά η ενοχλητική σκόνη που θα διαλύσει ο Χρόνος
Galia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου